Maries_hockeypod

Hockeypoden som låter dig träffa de riktiga experterna - spelarna och personerna runt lagen.

RSS 0 0
0:00
Loading

Maries hockeypod del 37

Updated a long time ago.

Ny pod ute och nu en pod som jag verkligen längtat efter att få göra. Jag och Fredrik ”Linkan” Bremberg har snackat om det i över ett år men nu så!

Det blev ett skönt snack om allt mellan himmel och jord. Om alltifrån övergången från hockeylivet till det nya livet som mäklare, förberedelserna inför framtiden, om att bli ”vuxen”, vems ansvar det att hjälpa till under övergången och om att vara rookien respektive gubben i laget.

Vi tog upp en hjärtefråga för honom, nämligen hur DIF:s dåvarande ledning agerade när Ronnie Pettersson tvingades avsluta sin karriär på grund av skador.

Vi snackar lönespridning inom lagen, hans egen pensions och kontraktstvist med DIF, livslånga vänskapsband och de bästa minnena från Djurgården, skridskoteknik, slokande tulpaner, höga krav på sig själv, lagkamrater som förstod och de som inte gjorde det samt förebilder bland lagkamraterna i DIF.

Att säga vad man tycker, diskussioner i båset, tvisterna med Lasse Falk och vem som fick sista ordet, civilkurage, att gå i bräschen och ta strider för det man tror på kom också upp liksom attityder hos yngre och vad han själv gjorde som ung för att ta kliven framåt.

Vem av tränarna var det föresten som lärde honom att ”ta hand om pucken du så får de andra göra hästjobbet” ? Hur sugen är han på att jobba med något inom/runt hockeyn igen? Vilka av dagens spelare har han ett extra gott öga till?

Lägg därtill snack om cirkusen i KHL-klubben Atlant, tiden i HV71, försöket att spela upp DIF i HockeyAllsvenskan, extraträningar och ett rejält nötande, samt självklart ett stort sjok om passningsspel, rätt och fel saker att träna på, offensiv hockey, hur han tycker DIF borde spela i vinter för att utnyttja materialet rätt, favoritspelare i dag samt var han tror Djurgården slutar den här säsongen med mycket mera!

In och lyssna!!

Download

Comments